11. travnja 2020.

Donacija

DONACIJA „ŽITO GRUPA“ OSIJEK

Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo zaprimilo je 07.04.2020. donaciju prehrambenih proizvoda od Žito Grupa – Osijeka – u količini od  844 paketa koji su namijenjeni  osobama koje primaju zajamčenu minimalnu novčanu naknadu / ZMN/. Donacija je namijenjena za cijelo područje Đakovštine, te GDCK Đakovo angažiralo pored 5 profesionalnih  djelatnika i 6 volontera kako bi se donacija uručila krajnjim korisnicima do Uskrsa (12.04.2020).

U ovu aktivnost uključeni su bili i djelatnici  sa službenim vozilima iz  „Germania sporta“, Amadea- udruga za psiho socijalne potrebe iz Đakova, DVD Đakovo i GDCK Đakovo. Distribucija paketa završena je 10.04.2020. godine, te se zahvaljujemo  donatoru – ŽITO GRUPA iz Osijeka i svima koji su pomogli u distribuciji kako bi do zadanog termina (Uskrs ) bili dostavljeni paketi.  Svi paketi dostavljeni su na kućnu adresu korisnika uz striktnu primjenu mjere socijalnog kontakta.

DONACIJA KAUFLAND – ĐAKOVO

Hrvatski Crveni križ i Kaufland Hrvatska – Zagreb provode projekt donacije voća za korisnike kuhinje Crvenog križa ( osobe koje imaju rješenja Centra za socijalnu skrb ) .  Poslovnice Kauflanda – tako i Đakovačka poslovnica svakog utorka donirati će 99 kg voća za korisnike kuhinje Crvenog križa.  Projekt je predviđen do ponovnog otvaranja škola ili kraja školske godine  (23.06.2020.) jer voće koje je bilo namijenjeno za školsku djecu  preusmjereno je na kuhinje Crvenog križa.